Ontspanningsmassage

Ontspanning| Particulier

Aanraken is de kern van masseren. Massage is goed voor lichaam en geest.
De aanraking tijdens de massage zorgen ervoor dat bepaalde stoffen vrijkomen in de hersenen.
Massage kan stimulerend of rustgevend zijn, afhankelijk van de snelheid en de diepte van de handgrepen. 
De ontspanningsmassage wordt altijd op een rustige manier gegeven.
Een goede ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Op het geestelijk vlak wordt vooral stress verminderd en worden spanningen in nek, rug en schouders minder. Spanningshoofdpijn kan door massage verholpen worden. Mensen die langdurig in eenzelfde houding aan een bureau werken, hebben baat bij een ontspanningsmassage. Een ontspannende massage maakt vastzittende spieren weer lekker los en vermindert vaak migraine en spanningshoofdpijnen.

Bij de ontspanningsmassage worden vooral de rug, nek en de schouders behandeld. Hier zitten de meeste vastzittende spieren en de meeste spanningsklachten van het lichaam. Voor het behoud van een goede gezondheid verdient het aanbeveling je eens regelmatig goed te laten masseren.