Yoga

Bewustwording | Verbinding | Ontspanning | Gezondheid | Energie | Kracht

Yoga ontstond zo`n ruim 4.000 jaar geleden in India. Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord 'yuj' dat verenigen, 'verbinden' betekent en verband heeft met het woord juk. Een juk verbindt twee delen tot één.

De yoga die ik beoefen is "Hatha" yoga. Deze vorm van yoga heeft een positief effect op lichaam en geest. Een yogales bestaat uit een reeks staande, zittende en liggende houdingen (asana's), ademhalingsoefeningen (pranayama's), meditatie en een eindontspanning. 
  
Het mooie wat ik van deze vorm vind is het ontdekken en observeren van dat wat je op weg naar en in een houding tegenkomt. De ontspanning, rust en balans die je kunt ervaren in lichaam en geest.

Wat mij inspireert is in beweging zijn, zowel letterlijk als figuurlijk. Een goede balans tussen beweging en ontspanning  is voor mij essentieel.

Binnen yoga bepaal je je eigen grens, met respect voor jouw lichaam. In elke yoga houding mag je jouw fysieke grens verkennen en jezelf observeren. De adem is een hulpmiddel om bewuster verbinding met jezelf te ervaren. 

Mijn visie is dat yoga door iedereen beoefend kan worden. De bewegingen en houdingen zijn door iedereen uit te voeren, immers je beweegt binnen jouw eigen mogelijkheden.
Yoga kan overal en op ieder moment van de dag gedaan worden.

Graag deel ik mijn kennis en ervaring van yoga met jou.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil jij ervaren wat yoga voor jou doet? Graag nodig ik je uit voor een proefles (gratis) om te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.

 Wat is Yoga?
Algemeen stukje over yoga.......

mijn ervaring en kennis vanuit de opleiding.
De Yoga die ik beoefen is de vorm Hatha yoga. 
Hatha yoga omvat Asana`s oefeningen die het lichaam ontspannen en kalmeren door deze met aandacht en ademhaling te doen kun je steeds meer ruimte ervaren en spanning loslaten.
Ademhalingsoefeningen Pranayamà`s om te focussen, lichaam en Geest tot rust te brengen. Yoga verbindt mij met m`n ware zelf.


Asana`s ruimte creëren in het lichaam bewust aanspannen en ontspannen.
Stilte leidt tot bewustzijn Meditatie
Mantra`s,  verbinding
Eindontspanning.